Všechny recepty : Masové pokrmy : Česká kuchyně : Jednoduchý :

Králičí maso na smetaně

Pečený porce králičího masa ve smetanové omáčce


Čas přípravy: 180 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 430 / 1 porce
Kalorie: 73 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Králičí maso na smetaně: Pečený porce králičího masa ve smetanové omáčce


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Králičí maso na smetaně

Potřebujete potraviny:
Králičí maso: 1.5 kg ( králík naporcovaný na 8 dílů)
Vývar drůbeží: 400 ml
Smetana zakysaná: 400 ml
Slanina anglická: 100 g (nakrájená na kostičky)
Citróny: 1 ks (nastrouhaná kůra+vymačkaná šťáva)
Margarín: 3 polévkové lžíce
Česnek: 1 ks (4 utřené stroužky)
Mouka hladká: 1 polévková lžíce
Sůl
Pepř
Cibule: 2 ks (nasekaná)

Potřebujete náčiní:
Pekáč
Trouba
Pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Porce masa potřeme citronovou šťávou a kůrou, osolíme a opepříme. Maso necháme asi hodinu na míse v chladu odstát.

Krok 2: Na pánvi rozehřejeme margarín a maso na něm ze všech stran opečeme. Přidáme slaninu, cibuli a česnek, osmahneme a zaprášíme moukou.

Krok 3: Do pánve za stálého míchání nalijeme vývar, provaříme a vzniklou omáčku zjemníme částí smetany.

Krok 4: Porce masa vložíme do pekáče, přelijeme omáčkou a pod pokličkou v troubě králíka pečeme asi 90 min. Podléváme smetanou a porce během pečení v omáčce obracíme.

Krok 5: Upečené maso vyjmeme z pekáče a omáčku ještě krátce povaříme se zbytkem smetany. V závěru dochutíme solí a případně přidáním citronové šťávy.

Krok 6: Porce masa nandáme na talíře a přelijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Felix, zítra Památka zesnulých