www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
Králičí maso na smetaněPečený porce králičího masa ve smetanové omáčceČas přípravy: 180 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 430 / 1 porce Kalorie: 73 / 100 g Potřebujete potraviny: Králičí maso: 1.5 kg ( králík naporcovaný na 8 dílů) Vývar drůbeží: 400 ml Smetana zakysaná: 400 ml Slanina anglická: 100 g (nakrájená na kostičky) Citróny: 1 ks (nastrouhaná kůra+vymačkaná šťáva) Margarín: 3 polévkové lžíce Česnek : 1 ks (4 utřené stroužky) Mouka hladká: 1 polévková lžíce Sůl Pepř Cibule : 2 ks (nasekaná) Potřebujete náčiní: Pekáč Trouba Pánev Postup přípravy: Krok 1: Porce masa potřeme citronovou šťávou a kůrou, osolíme a opepříme. Maso necháme asi hodinu na míse v chladu odstát. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme margarín a maso na něm ze všech stran opečeme. Přidáme slaninu, cibuli a česnek, osmahneme a zaprášíme moukou. Krok 3: Do pánve za stálého míchání nalijeme vývar, provaříme a vzniklou omáčku zjemníme částí smetany. Krok 4: Porce masa vložíme do pekáče, přelijeme omáčkou a pod pokličkou v troubě králíka pečeme asi 90 min. Podléváme smetanou a porce během pečení v omáčce obracíme. Krok 5: Upečené maso vyjmeme z pekáče a omáčku ještě krátce povaříme se zbytkem smetany. V závěru dochutíme solí a případně přidáním citronové šťávy. Krok 6: Porce masa nandáme na talíře a přelijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |