Zapečená rýže s treskou a špenátemLehký zdravý pokrm - zapečená rýže se špenátem, rybím masem a sýrovou omáčkouČas přípravy: 80 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 480 / 1 porce Kalorie: 109 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Treska: 600 g (filety mražené) Mléko: 500 ml Špenát zmrazený: 500 g Rýže basmati celozrnná: 100 g Sýr gruyer: 100 g (nastrouhaný) Petrželka: 3 polévkové lžíce (nasekaná) Mouka hladká: 1 polévková lžíce Olej rostlinný: 1 polévková lžíce Máslo: 10 g Muškátový oříšek: 0.5 kávové lžičky (strouhaný) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Kastrol Mísa žáruvzdorná zapékací velká Velký hrnec |
Postup přípravy: Krok 1: Uvaříme doměkka v osolené vodě rýži dle návodu a odděleně uvaříme špenát,ze kterého necháme vyvařit všechnu přebytečnou tekutinu.Špenát jemně osolíme a opepříme. Krok 2: Mléko nalijeme do většího hrnce a přivedeme k varu. Vložíme do něj tresku a povaříme.Uvařené rybí maso vyjmeme, rozdrolíme a mléko uschováme. Krok 3: Příprava omáčky: Do hrnce vložíme kousek másla, a mouku, postupně přidáme mléko. Vaříme a mícháme dohladka,aby byl základ omáčky jemný a hustý.Poté odstavíme a připojíme část nastrouhaného sýra, muškátový oříšek,sůl a pepř.Zamícháme. Krok 4: Rýži smícháme s rybím masem, špenátem a omáčkou a směs vložíme do zapékací mísy vymazané olejem.Povrch zasypeme zbytkem sýra a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut. Krok 5: Pokrm podáváme horký, zdobený nasekanou petrželkou, nejlépe se salátem z čerstvé zeleniny. |