Vepřová pečeně s broskvemiVepřové maso pečené s cibulí , broskvemi a provensálským kořenímČas přípravy: 60 min Počet porcí: 6 porcí Kalorie: 382 / 1 porce Kalorie: 84 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Broskve: 12 ks (oloupané, bez pecky, nakrájené na čtvrtky) Vepřová pečeně: 800 g Cibule jarní: 6 ks (nakrájená na čtvrtky) Provensálské koření: 3 polévkové lžíce Olej olivový: 2 polévkové lžíce Hořčice: 1 polévková lžíce (kremžská) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Trouba Pekáč |
Postup přípravy: Krok 1: Maso potřeme hořčicí, osolíme, opepříme,posypeme provensálským kořením a vložíme na vymaštěný pekáč. Krok 2: Maso v pekáči podlijeme trochou vody,obklopíme kusy cibulí a broskví a vše zakapeme olejem a vložíme do předehřáté trouby. Krok 3: Maso pečeme asi hodinu a pravidelně ho podléváme, aby se nevysušilo. Krok 4: Vepřovou pečínku nakrájíme na plátky,které servírujeme na talíře s kousky pečené cibule a broskvemi. Podáváme nejlépe s rýží přelitou vypečenou šťávou. |