Tradiční kuřecí polévka s nudlemiVydatný drůbeží vývar s masem , mrkví a nudlemiČas přípravy: 180 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 907 / 1 porce Kalorie: 89 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Voda: 3 l Maso kuřecí: 1 kg (čtvrtky) Mrkev: 500 g Nudle polévkové: 100 g Petrželová nať: 4 polévkové lžíce Celer: 1 ks (malý) Česnek: 1 ks (5 stroužků) Bujón slepičí: 2 ks (kostky) Cibule: 1 ks Sůl Potřebujete náčiní: Velký hrnec |
Postup přípravy: Krok 1: Kuřecí maso, nejlépe zadní čtvrtky, vložíme spolu s nakrájenou mrkví, celerem, cibulí, česnekem a částí naťové petržele do velkého hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Krok 2: V průběhu varu odstrańujeme pěnu, která se vytváří na povrchu. Krok 3: K zesílení chuti vývaru přidáme 2 kostky slepičího bujónu. Vaříme na mírném ohni, dokud maso nezměkne. Krok 4: V závěru vložíme polévkové nudle, které povaříme asi 3 minuty. Krok 5: Vyjmeme uvařené maso, zbavíme kůže, vykostíme, nakrájíme na kostičky a vložíme zpět do polévky. Krok 6: Polévku podle chuti osolíme a servírujeme se zbylou částí sekané petrželové nati. Poznámka: Polévkové nudle můžeme uvařit zvlášť v osolené vodě a vložit je až do hotové polévky, vývar tak zůstane čirý. |