Všechny recepty : Studené a teplé polévky : Evropská kuchyně : Jednoduchý :

Tradiční kuřecí polévka s nudlemi

Vydatný drůbeží vývar s masem , mrkví a nudlemi


Čas přípravy: 180 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 907 / 1 porce
Kalorie: 89 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Tradiční kuřecí polévka s nudlemi: Vydatný drůbeží vývar s masem , mrkví a nudlemi


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Tradiční kuřecí polévka s nudlemi

Potřebujete potraviny:
Voda: 3 l
Maso kuřecí: 1 kg (čtvrtky)
Mrkev: 500 g
Nudle polévkové: 100 g
Petrželová nať: 4 polévkové lžíce
Celer: 1 ks (malý)
Česnek: 1 ks (5 stroužků)
Bujón slepičí: 2 ks (kostky)
Cibule: 1 ks
Sůl

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec

Postup přípravy:
Krok 1: Kuřecí maso, nejlépe zadní čtvrtky, vložíme spolu s nakrájenou mrkví, celerem, cibulí, česnekem a částí naťové petržele do velkého hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu.

Krok 2: V průběhu varu odstrańujeme pěnu, která se vytváří na povrchu.

Krok 3: K zesílení chuti vývaru přidáme 2 kostky slepičího bujónu. Vaříme na mírném ohni, dokud maso nezměkne.

Krok 4: V závěru vložíme polévkové nudle, které povaříme asi 3 minuty.

Krok 5: Vyjmeme uvařené maso, zbavíme kůže, vykostíme, nakrájíme na kostičky a vložíme zpět do polévky.

Krok 6: Polévku podle chuti osolíme a servírujeme se zbylou částí sekané petrželové nati.


Poznámka: Polévkové nudle můžeme uvařit zvlášť v osolené vodě a vložit je až do hotové polévky, vývar tak zůstane čirý.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Felix, zítra Památka zesnulých