www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Tradiční kuřecí polévka s nudlemi

Vydatný drůbeží vývar s masem , mrkví a nudlemi


Čas přípravy: 180 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 907 / 1 porce
Kalorie: 89 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Voda: 3 l
Maso kuřecí: 1 kg (čtvrtky)
Mrkev : 500 g
Nudle polévkové: 100 g
Petrželová nať: 4 polévkové lžíce
Celer : 1 ks (malý)
Česnek : 1 ks (5 stroužků)
Bujón slepičí: 2 ks (kostky)
Cibule : 1 ks
Sůl

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec

Postup přípravy:
Krok 1: Kuřecí maso, nejlépe zadní čtvrtky, vložíme spolu s nakrájenou mrkví, celerem, cibulí, česnekem a částí naťové petržele do velkého hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu.

Krok 2: V průběhu varu odstrańujeme pěnu, která se vytváří na povrchu.

Krok 3: K zesílení chuti vývaru přidáme 2 kostky slepičího bujónu. Vaříme na mírném ohni, dokud maso nezměkne.

Krok 4: V závěru vložíme polévkové nudle, které povaříme asi 3 minuty.

Krok 5: Vyjmeme uvařené maso, zbavíme kůže, vykostíme, nakrájíme na kostičky a vložíme zpět do polévky.

Krok 6: Polévku podle chuti osolíme a servírujeme se zbylou částí sekané petrželové nati.


Poznámka: Polévkové nudle můžeme uvařit zvlášť v osolené vodě a vložit je až do hotové polévky, vývar tak zůstane čirý.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :