Salát s marinovaným kuřecím masemPečené kousky kuřecího masa předem marinované ve směsi z jogurtu, pasty Tandoori, zázvoru, papriky a česneku, na listech salátu s kapariČas přípravy: 45 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 427 / 1 porce Kalorie: 182 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Kuřecí prsa: 500 g (nakrájená na nudličky) Salát polníček: 1 ks Jogurt bílý: 125 g Citrónová šťáva: 3 polévkové lžíce Pasta Tandoori: 2 polévkové lžíce Kapari: 2 polévkové lžíce Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený) Zázvor: 0.5 kávové lžičky (nastrouhaný) Paprika: 0.5 kávové lžičky (pálivá) Sůl Potřebujete náčiní: Mísa Trouba Mísa zapékací mělká |
Postup přípravy: Krok 1: Kuřecí nudličky vložíme do talíře, promícháme s citrónovou šťávou a necháme asi hodinu v chladu uležet. Krok 2: Příprava marinády: v míse smícháme jogurt, česnek, pastu Tandoori, papriku, zázvor a podle chuti sůl. Krok 3: Do mísy s marinádou vložíme kuřecí maso, promícháme, mísu přiklopíme a necháme v lednici marinovat 24 hodin, během kterých maso několikrát obrátíme. Krok 4: Druhý den před podáváním maso přeložíme z marinády na zapékací mísu a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Krok 5: Polníček omyjeme a naskládáme do salátové mísy. Upečené kousky masa poklademe na salát a posypeme kapari.Ihned podáváme. |