Mramorová bábovkaKlasická bábovka ze dvou těst s kávovou polevouČas přípravy: 90 min Počet porcí: 8 porcí Kalorie: 799 / 1 porce Kalorie: 478 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Margarín: 250 g Mouka polohruba: 250 g Cukr moučka: 250 g Vejce: 4 ks Cukr: 200 g Máslo: 60 g (změklé) Káva instantní: 3 polévkové lžíce Mléko: 3 polévkové lžíce Voda: 1 polévková lžíce (horká) Prášek do pečiva: 1 ks Potřebujete náčiní: Forma na bábovku Trouba Mísa velká Šlehač elektrický Miska Kastrol Pánev |
Postup přípravy: Krok 1: Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Krok 2: Do velké mísy vložíme margarín, cukr a vejce a vyšleháme. Přidáme mouku a prášek do pečiva a promícháme.Třetinu vzniklé hmoty přemístíme do jiné misky. Krok 3: Do odděleného těsta vmícháme 1 lžíci kávy rozpuštěné ve lžíci horké vody. Krok 4: Obě těsta vložíme do formy - dolů na dno část světlého, uprostřed kávové, a vrchní vrstva bude opět ze světlého těsta. Krok 5: Bábovku vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut. Po částečném vychladnutí ji opatrně vyklopíme z formy na podložku. Krok 6: Příprava polevy:v kastrole smícháme máslo,2 polévkové lžíce kávy,mléko a vše prohřejeme, až se ingredience dohladka rozpustí. Sejmeme ze sporáku a vmícháme moučkový cukr.Necháme trochu zchladnout. Krok 7: Bábovku na podložce polijeme polevou tak, aby ji celou překryla a necháme ztuhnout v chladu. |