Cibulová polévka se sýremNetradiční cibulačka s delikátní sýrovou chutí zjemněná smetanouČas přípravy: 45 min Počet porcí: 6 porcí Kalorie: 1399 / 1 porce Kalorie: 299 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Vývar kuřecí: 1500 ml (nebo zeleninový) Mléko: 600 ml Máslo: 800 g Sýr Niva: 150 g Smetana: 100 ml Cibule: 2 ks Mouka hladká: 80 g Muškátový oříšek (strouhaný) Bobkový list: 3 ks Pepř Sůl Potřebujete náčiní: Velký hrnec Menší hrnec |
Postup přípravy: Krok 1: Do menšího hrnce nalijeme mléko, vložíme bobkové listy a špetku strouhaného muškátového oříšku a přivedeme téměř k varu.Poté asi na 20 minut odstavíme a koření necháme vylouhovat. Krok 2: Ve větším hrnci na rozehřátem másle zpěníme nakrájenou cibuli, kterou zasypeme moukou a za stálého míchání připravíme cibulovou jíšku. Krok 3: Do vzniklé jíšky přilijeme vývar a 25 minut povaříme. Krok 4: Poté zalijeme připraveným mlékem, ze kterého vyjmeme bobkový list, přisolíme a opepříme. Krok 5: Do hotové horké polévky přisypeme rozdrobený sýr a za stálého míchání jej rozpustíme, po jeho vložení by se polévka už neměla vařit. Krok 6: Na závěr dochutíme smetanou, případně ještě dokořeníme. |