Zapékaná růžičková kapustaKapustičky zapékané se šunkou, kořením a sýrovo-smetanovou omáčkouČas přípravy: 45 min Počet porcí: 2 porce Kalorie: 707 / 1 porce Kalorie: 157 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Kapusta růžičková: 500 g (očištěná) Šunka: 100 g (vařená, nakrájená na kostičky) Smetana: 125 ml Sýr eidam: 100 g (nastrouhaný) Tvaroh plnotučný: 75 g Máslo: 1 polévková lžíce Muškátový oříšek: 0.5 kávové lžičky (nastrouhaný) Olej rostlinný: 1 polévková lžíce Sůl Pepř Potřebujete náčiní: |
Postup přípravy: Krok 1: Kapustičky vložíme do hrnce do přiměřeného množství vroucí osolené vody a 5 minut povaříme. Poté vyjmeme a necháme okapat. Krok 2: Zapékací mísu vymažeme olejem. Krok 3: Příprava omáčky: v misce smícháme tvaroh,smetanu a 4 lžíce nastrouhaného sýra.Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Krok 4: Do zapékací mísy vložíme kapustičky a šunku. Opepříme, promícháme a přelijeme omáčkou. Krok 5: Povrch pokrmu posypeme zbytkem strouhaného sýra a poklademe vločkami másla. Krok 6: Zapékáme v předehřáté troubě asi 20 minut dozlatova. |