Všechny recepty : Bezmasé pokrmy : Vegetariánská kuchyně : Jednoduchý :

Zapečená zelenina s jemnou omáčkou

Zapečená kořeněná rajčata a cukety s bílou omáčkou


Čas přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 266 / 1 porce
Kalorie: 78 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Zapečená zelenina s jemnou omáčkou: Zapečená kořeněná rajčata a cukety s bílou omáčkou


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Zapečená zelenina s jemnou omáčkou

Potřebujete potraviny:
Cuketa: 2 ks (malé, nakrájené se slupkou na kolečka)
Rajčata: 4 ks (nakrájená na plátky)
Mléko: 300 ml
Máslo: 60 g
Mouka hladká: 60 g
Pažitka: 2 polévkové lžíce (nasekaná)
Muškátový oříšek: 0.5 kávové lžičky
Pepř
Sůl

Potřebujete náčiní:
Mísa žáruvzdorná zapékací velká
Pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Žáruvzdornou mísu vymažeme olejem a na dno poklademe osolené a opepřené plátky cukety.

Krok 2: Na vrstvu cuket dáme vrstvu nakrájených a okořeněných rajčat.

Krok 3: Postup ještě jednou opakujeme.

Krok 4: Příprava omáčky:v kastrolu rozehřejeme máslo,přisypeme mouku a za stálého míchání asi po 1 minutě přiléváme postupně mléko. Vaříme a mícháme na mírném ohni dokud omáčka nezhoustne.Přidáme špetku muškátového oříšku a osolíme.

Krok 5: Zeleninu naskládanou v misce zalejeme připravenou bílou omáčkou. a dáme do trouby zapéct. Pečeme asi 20 minut dokus zelenina nezměkne.

Krok 6: Teplou zapečenou zeleninu servírujeme na talíře, porce posypeme pažitkou. Vhodnou přílohou jsou plátky bílé veky.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Felix, zítra Památka zesnulých