www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
Zapečená zelenina s jemnou omáčkouZapečená kořeněná rajčata a cukety s bílou omáčkouČas přípravy: 40 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 266 / 1 porce Kalorie: 78 / 100 g Potřebujete potraviny: Cuketa : 2 ks (malé, nakrájené se slupkou na kolečka) Rajčata : 4 ks (nakrájená na plátky) Mléko: 300 ml Máslo: 60 g Mouka hladká: 60 g Pažitka : 2 polévkové lžíce (nasekaná) Muškátový oříšek: 0.5 kávové lžičky Pepř Sůl Potřebujete náčiní: Mísa žáruvzdorná zapékací velká Pánev Postup přípravy: Krok 1: Žáruvzdornou mísu vymažeme olejem a na dno poklademe osolené a opepřené plátky cukety. Krok 2: Na vrstvu cuket dáme vrstvu nakrájených a okořeněných rajčat. Krok 3: Postup ještě jednou opakujeme. Krok 4: Příprava omáčky:v kastrolu rozehřejeme máslo,přisypeme mouku a za stálého míchání asi po 1 minutě přiléváme postupně mléko. Vaříme a mícháme na mírném ohni dokud omáčka nezhoustne.Přidáme špetku muškátového oříšku a osolíme. Krok 5: Zeleninu naskládanou v misce zalejeme připravenou bílou omáčkou. a dáme do trouby zapéct. Pečeme asi 20 minut dokus zelenina nezměkne. Krok 6: Teplou zapečenou zeleninu servírujeme na talíře, porce posypeme pažitkou. Vhodnou přílohou jsou plátky bílé veky. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |