Všechny recepty : Masové pokrmy : Evropská kuchyně : Jednoduchý :

Vepřové medailonky na pivu

Medailonky z vepového masa smažené na pivu sypané šalotkou se sladkými bramborami


Čas přípravy: 45 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 513 / 1 porce
Kalorie: 143 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Vepřové medailonky na pivu: Medailonky z vepového masa smažené  na pivu sypané šalotkou se sladkými bramborami


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Vepřové medailonky na pivu

Potřebujete potraviny:
Vepřová panenka: 800 g (nakrájená na medailonky)
Brambory sladké: 2 ks (oloupané, nakrájené na kostky)
Cibule šalotka: 3 ks (nakrájená)
Pivo tmavé: 150 ml
Mouka hladká: 2 polévkové lžíce
Máslo: 25 g
Olej olivový: 1 polévková lžíce
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Pánev
Pařák
Velký hrnec

Postup přípravy:
Krok 1: Brambory uvaříme v páře doměkka (ca. 25 min.). Přendáme je do misky a osolíme, opepříme a smícháme se lžičkou másla.Uchováme v teple pod pokličkou.

Krok 2: Medailonky obalíme v mouce.

Krok 3: Na pánvi rozehřejeme 15 g másla a medailonky na něm z obou stran dozlatova osmažíme tak, aby i uvnitř byly dobře propečené. Osolíme, opepříme a uchováme stranou v teple.

Krok 4: Na pánvi osmahneme cibulku, zalijeme ji pivem a chvíli povaříme. Omáčku zahustíme lžičkou mouky, zamícháme, přidáme zbytek másla a odstavíme.

Krok 5: Vepřové medailonky a sladké brambory servírujeme na talíře a přelijeme omáčkou.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Felix, zítra Památka zesnulých