www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
Vepřové medailonky na pivuMedailonky z vepového masa smažené na pivu sypané šalotkou se sladkými bramboramiČas přípravy: 45 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 513 / 1 porce Kalorie: 143 / 100 g Potřebujete potraviny: Vepřová panenka: 800 g (nakrájená na medailonky) Brambory sladké: 2 ks (oloupané, nakrájené na kostky) Cibule šalotka : 3 ks (nakrájená) Pivo tmavé: 150 ml Mouka hladká: 2 polévkové lžíce Máslo: 25 g Olej olivový: 1 polévková lžíce Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Pánev Pařák Velký hrnec Postup přípravy: Krok 1: Brambory uvaříme v páře doměkka (ca. 25 min.). Přendáme je do misky a osolíme, opepříme a smícháme se lžičkou másla.Uchováme v teple pod pokličkou. Krok 2: Medailonky obalíme v mouce. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme 15 g másla a medailonky na něm z obou stran dozlatova osmažíme tak, aby i uvnitř byly dobře propečené. Osolíme, opepříme a uchováme stranou v teple. Krok 4: Na pánvi osmahneme cibulku, zalijeme ji pivem a chvíli povaříme. Omáčku zahustíme lžičkou mouky, zamícháme, přidáme zbytek másla a odstavíme. Krok 5: Vepřové medailonky a sladké brambory servírujeme na talíře a přelijeme omáčkou. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |