Vepřové maso se zeleninouKusy vepřového masa povařeného s brambory, mrkví, cibulí a pórkemČas přípravy: 140 min Počet porcí: 6 porcí Kalorie: 485 / 1 porce Kalorie: 97 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Vepřová plec: 1500 g (více menších kusů) Brambory: 800 g (oloupané, nakrájené) Pórek: 500 g (bílá část nakrájená na kolečka) Petrželová nať: 8 polévkových lžíc (nasekaná) Cibule: 2 ks (nakrájená na čtvrtky) Hřebíček: 2 ks Mrkev: 1 ks (očištěná, nakrájená na kolečka) Pepř Sůl Potřebujete náčiní: Velký hrnec |
Postup přípravy: Krok 1: Maso vložíme do hrnce a zalijeme osolenou studenou vodou. Přiklopíme a vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny doměkka. Krok 2: Půl hodiny před koncem varu případně zredukujeme množství vývaru a do hrnce přidáme nakrájenou zeleninu a hřebíček. Maso a zeleninu společně pod pokličkou na mírném ohni dovaříme. Krok 3: Z hotového pokrmu vyndáme hřebíček, dochutíme solí a pepřem a horký ihned podáváme. |