Vepřová plec s čočkouVýživný pokrm - kusy vepového masa v čočce se zeleninouČas přípravy: 160 min Počet porcí: 6 porcí Kalorie: 458 / 1 porce Kalorie: 119 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Vepřová plec: 1500 g (více menších kusů) Čočka: 600 g Petrželová nať: 8 polévkových lžíc (nasekaná) Cibule: 2 ks (nakrájená na čtvrtky) Hřebíček: 2 ks Mrkev: 1 ks (velká, nakrájená na kolečka) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Velký hrnec Kastrol |
Postup přípravy: Krok 1: Kusy masa vložíme do hrnce, zalijeme studenou osolenou vodou a vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 2 hodiny doměkka. Krok 2: Čočku probereme a spolu se zeleninou a hřebíčkem dáme do kastrolu, zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni asi 40 minut. Krok 3: Z uvařené čočky slijeme přebytečnou tekutinu a vyhodíme hřebíček. Krok 4: Když je maso měkké, slijeme částečně vývar - ponecháme asi 100 ml. Do hrnce přidáme čočku, dochutíme solí a pepřem a pod pokličkou ještě na mírném ohni a občasného míchání asi 20 minut společně podusíme. |