www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Losos se smetanovou omáčkou

Zapékaný losos v řeřichosmetanové omáčce


Čas přípravy: 30 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 565 / 1 porce
Kalorie: 185 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Losos: 750 g
Smetana ke šlehání: 300 ml
Máslo: 90 g
Řeřicha: 60 g (lístky do omáčky a snítky na ozdobení)
Citróny: 1 ks (šťáva a kolečka na ozdobení)
Vaječný žloutek: 1 ks
Mouka hladká: 1 kávová lžička
Sůl

Potřebujete náčiní:
Alobalová fólie
Pekáč
Mixér

Postup přípravy:
Krok 1: Lososa rozdělíme na 4 větší porce, každou porci osolíme.

Krok 2: Pekáč vymažeme máslem a vložíme do něj v jedné vrstvě připravené porce.Přikryjeme alobalovou fólií a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě.

Krok 3: Omáčku připravíme tak, že rozmixujeme máslo, mouku, smetanu,řeřichu,žloutek, citronovou štávu a podle chuti sůl.Přelijeme do kastrolku a omáčku ještě do zhoustnutí za stálého míchání povaříme.

Krok 4: Porce upečeného lososa servírujeme na talíř přelité omáčkou, ozdobíme snítkou řeřichy a kolečkem citrónu.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :