Losos se smetanovou omáčkouZapékaný losos v řeřichosmetanové omáčceČas přípravy: 30 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 565 / 1 porce Kalorie: 185 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Losos: 750 g Smetana ke šlehání: 300 ml Máslo: 90 g Řeřicha: 60 g (lístky do omáčky a snítky na ozdobení) Citróny: 1 ks (šťáva a kolečka na ozdobení) Vaječný žloutek: 1 ks Mouka hladká: 1 kávová lžička Sůl Potřebujete náčiní: Alobalová fólie Pekáč Mixér |
Postup přípravy: Krok 1: Lososa rozdělíme na 4 větší porce, každou porci osolíme. Krok 2: Pekáč vymažeme máslem a vložíme do něj v jedné vrstvě připravené porce.Přikryjeme alobalovou fólií a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě. Krok 3: Omáčku připravíme tak, že rozmixujeme máslo, mouku, smetanu,řeřichu,žloutek, citronovou štávu a podle chuti sůl.Přelijeme do kastrolku a omáčku ještě do zhoustnutí za stálého míchání povaříme. Krok 4: Porce upečeného lososa servírujeme na talíř přelité omáčkou, ozdobíme snítkou řeřichy a kolečkem citrónu. |