Papriková polévka s tuňákemPolévka z rajčat, paprik, cibule a česneku s povařeným masem z tuňákaČas přípravy: 40 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 385 / 1 porce Kalorie: 141 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Tuňák: 400 g Brambory: 300 g (oloupané, nakrájené) Paprika zelená: 2 ks (očištěná, nakrájená) Cibule: 2 ks (nakrájená) Rajčata: 100 g (konzervovaná) Olej rostlinný: 2 polévkové lžíce Česnek: 1 ks (2 stroužky utřené) Paprika pálivá: 0.5 kávové lžičky Paprika červená: 1 ks (očištěná, nakrájená) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Velký hrnec |
Postup přípravy: Krok 1: V hrnci na oleji osmažíme česnek a cibuli.Přidáme lžičku mírně pálivé papriky a krátce osmažíme.Přidáme rajčata z konzervy a tento základ osolíme a opepříme a pár minut povaříme. Krok 2: Do hrnce přidáme nakrájené brambory a zalijeme je přiměřeným množstvím vody. Dusíme je doměkka pod pokličkou asi 15 minut. Krok 3: Kousky tuňáka a nakrájených paprik vmícháme do polévky a vše ještě asi 7 minut povaříme. Krok 4: Polévku dochutíme a teplou ihned podáváme. |