Losos na zázvoruLosos s pikantní marinádou dušený v pářeČas přípravy: 30 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 658 / 1 porce Kalorie: 143 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Losos: 4 ks (porce po ca. 180 g) Cibule jarní: 2 ks (nakrájená na plátky) Citróny: 1 ks (půlka nakrájená n plátky, z druhé šťáva) Zázvor: 40 g (očištěný nastrouhaný kořen) Sherry: 2 polévkové lžíce Sójová omáčka: 1 polévková lžíce (světlá) Olej sezamový: 1 polévková lžíce Sůl Potřebujete náčiní: Miska Pařák Kastrol |
Postup přípravy: Krok 1: V misce smícháme olej, sojovou omáčku, sherry a citronovou šťávu.Směs osolíme a potřeme jí rybí filety. Krok 2: Filety umístíme na talíř na pařák, pokapeme citronovou šťávou a obložíme plátky citronu.Rybu vaříme v páře asi 8 minut. Krok 3: Porce ryby naservírujeme na talíř a podáváme posypané nasekanou jarní cibulkou.Vhodnou přílohou je bramborové pyré. |