Všechny recepty : Masové pokrmy : Středomořská kuchyně : Jednoduchý :

Krůtí závitky

Krůtí závitky plněné mletým masem, šalotkou a žapiony, obalené ve slanině a restované na bílém víně


Čas přípravy: 60 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 313 / 1 porce
Kalorie: 140 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Krůtí závitky: Krůtí závitky plněné mletým masem, šalotkou a žapiony, obalené ve slanině a restované na bílém víně


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Krůtí závitky

Potřebujete potraviny:
Víno bílé suché: 300 ml
Žampiony: 200 g (očištěné, nakrájené nadrobno)
Vepřové mleté maso: 200 g
Cibule šalotka: 3 ks (jemně nasekaná)
Petrželka: 4 polévkové lžíce (nasekaná)
Máslo: 30 g
Protlak rajčatový: 2 polévkové lžíce
Maso krůtí: 4 ks (plátky)
Slanina anglická: 4 ks (plátky)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Pánev
Kastrol
Palička na maso

Postup přípravy:
Krok 1: Krůtí plátky jemně naklepeme, osolíme a opepříme.

Krok 2: Na pánvi rozpustíme část másla a osmažíme na něm šalotku a žampiony.

Krok 3: Mleté maso vložíme do mísy, přidáme k němu šalotku a žampiony, rajský protlak a petrželku. Směs promícháme, opepříme a osolíme.

Krok 4: Na každý plátek masa položíme čtvrtinu masové směsi a plátky svineme. Závitky zabalíme do plátků slaniny a převážeme nití nebo sepneme jehlou.

Krok 5: Na zbytku másla v kastrolu závitky dozlatova osmahneme ze všech stran, podlijeme vínem a dusíme asi 25 minut pod pokličkou.

Krok 6: Závitky servírujeme nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovou přílohou.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  1.svátek vánoční, zítra Štěpán / 2.svátek vánoční