Koláčky se skořicíKoláčky se skořicí ,rozinkami a cukrovou polevouČas přípravy: 60 min Počet porcí: 16 koláčků Kalorie: 505 / 1 porce Kalorie: 329 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Mouka hladká: 1000 g Cukr: 420 g Mléko: 400 ml (vlažné) Rozinky: 250 g Cukr moučka: 200 g Vejce: 2 ks (rozšlehaná) Voda: 4 polévkové lžíce (studená na polevu) Skořice: 3 polévkové lžíce (mletá) Máslo: 30 g (rozehřáté) Olej rostlinný: 1 polévková lžíce (na vymazání) Tresť vanilková: 1 polévková lžíce Sůl: 1 kávová lžička Droždí: 7 g (sušené) Potřebujete náčiní: Mísa velká Trouba Plech na pečení (2 ks) Miska |
Postup přípravy: Krok 1: Do velké mísy vložíme mouku, sůl, cukr, droždí, 350 ml mléka, vejce a máslo. Zpracujeme v pružné těsto, do kterého přidáme rozinky a lžíci skořice. Krok 2: Těsto rozdělíme na 16 kusů, každý rozválíme na asi 20 cm dlouhý pruh, který posypeme cukrem se skořicí a stočíme tak, aby vznikl koláček ve tvaru šneka. Krok 3: Plechy vymažeme, naskládáme na ně koláčky a necháme asi 30 minut v teple pod utěrkou kynout, až se jejich objem zvětší na dvojnásobek. Krok 4: Než vložíme do trouby, povrch koláčků potřeme zbylým mlékem. Pečeme dozlatova asi 40 minut. Krok 5: Příprava polevy:v misce smícháme moučkový cukr, vodu a vanilkovou tresť. Krok 6: Koláčky ihned po vyjmutí z trouby potřeme připravenou polevou a můžeme teplé podávat. |