Všechny recepty : Zeleninové pokrmy : Evropská kuchyně : Jednoduchý :

Cibule zapékaná se smetanou a šunkou

Okořeněné plátky cibule a kousky rajčat a šunky zapečené s vývarem a smetanou


Čas přípravy: 70 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 327 / 1 porce
Kalorie: 93 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Cibule zapékaná se smetanou a šunkou: Okořeněné plátky cibule a kousky rajčat a šunky zapečené s vývarem a smetanou


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Cibule zapékaná se smetanou a šunkou

Potřebujete potraviny:
Cibule: 800 g (nakrájená na silnější kolečka)
Šunka: 150 g (nakrájená nadrobno)
Rajčata: 2 ks (nakrájená na kostky)
Salát rukola: 1 ks (nakrájený nadrobno)
Vývar zeleninový: 125 ml
Smetana: 125 ml
Petrželová nať: 1 ks (svazek, nasekaná)
Chilli (špetka)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Mísa žáruvzdorná zapékací velká
Trouba
Miska

Postup přípravy:
Krok 1: Plátky cibule naskládáme na dno žáruvzdorné zapékací mísy.

Krok 2: V misce smícháme nakrájenou šunku, rajčata, petrželovou nať a drobně nasekanou rukolu a ochutíme solí, pepřem a chilli.Směs navršíme na cibuli.

Krok 3: V hrnku vidličkou rozšleháme smetanu se zeleninovým vývarem a přelijeme s ní připravovaný pokrm.

Krok 4: Mísu vložíme do předehřáté trouby a pokrm zapékáme asi 45 minut až je cibule měkká.

Krok 5: Pokrm podáváme teplý, nejlépe s plátky bílé veky.


Poznámka: Takto upravená cibule je též vhodnou přílohou např. k pečeným kotletám.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Felix, zítra Památka zesnulých