Cibule zapékaná se smetanou a šunkouOkořeněné plátky cibule a kousky rajčat a šunky zapečené s vývarem a smetanouČas přípravy: 70 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 327 / 1 porce Kalorie: 93 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Cibule: 800 g (nakrájená na silnější kolečka) Šunka: 150 g (nakrájená nadrobno) Rajčata: 2 ks (nakrájená na kostky) Salát rukola: 1 ks (nakrájený nadrobno) Vývar zeleninový: 125 ml Smetana: 125 ml Petrželová nať: 1 ks (svazek, nasekaná) Chilli (špetka) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Mísa žáruvzdorná zapékací velká Trouba Miska |
Postup přípravy: Krok 1: Plátky cibule naskládáme na dno žáruvzdorné zapékací mísy. Krok 2: V misce smícháme nakrájenou šunku, rajčata, petrželovou nať a drobně nasekanou rukolu a ochutíme solí, pepřem a chilli.Směs navršíme na cibuli. Krok 3: V hrnku vidličkou rozšleháme smetanu se zeleninovým vývarem a přelijeme s ní připravovaný pokrm. Krok 4: Mísu vložíme do předehřáté trouby a pokrm zapékáme asi 45 minut až je cibule měkká. Krok 5: Pokrm podáváme teplý, nejlépe s plátky bílé veky. Poznámka: Takto upravená cibule je též vhodnou přílohou např. k pečeným kotletám. |