Tofu se smaženou zeleninouKřupavá restovaná zelenina s tofu kořeněná sójovou a ústřicovou omáčkou a sherryČas přípravy: 30 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 937 / 1 porce Kalorie: 201 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Sýr tofu: 600 g (nakrájený na kostičky) Hrášek zelený: 300 g Mrkev: 300 g (nakrájené na nudličky) Paprika červená: 300 g (očištěná, nakrájená na nudličky) Cibule jarní: 4 ks (nakrájené nadrobno) Sójová omáčka: 4 polévkové lžíce Ústřicová omáčka: 4 polévkové lžíce Olej sezamový: 2 polévkové lžíce Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený) Sherry: 1 polévková lžíce Cukr třtinový: 1 polévková lžíce Zázvor: 0.5 kávové lžičky (mletý sušený) Potřebujete náčiní: Pánev hluboká |
Postup přípravy: Krok 1: V hluboké velké pánvi rozehřejeme část oleje a orestujeme na něm kostičky tofu dozlatova. Poté vyjmeme a dáme stranou. Krok 2: Přidáme zbytek oleje a osmažíme česnek s cibulkou. Krok 3: Přidáme všechnu zeleninu a 10 minut mícháme a smažíme dokřupava. Krok 4: Tofu vrátíme do pánve,zalijeme sójovou a ústřicovou omáčkou a sherry, přidáme cukr a zázvor. Krok 5: Vše řádně promícháme a ještě asi 2-3 minuty povaříme. Hotový pokrm ihned ještě teplý servírujeme. Poznámka: Pokrm není třeba solit. |