www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
Drůbeží roláda se špenátemRoládky z krůtího masa a ochuceného špenátu podávané s osmaženou zeleninou a omáčkou z vývaru a sherryČas přípravy: 45 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 295 / 1 porce Kalorie: 173 / 100 g Potřebujete potraviny: Špenát : 250 g (omyté listy) Vývar drůbeží: 200 ml Paprika žlutá: 1 ks (očištěná, nakrájená) Paprika zelená: 1 ks (očištěná, nakrájená) Pistácie: 2 polévkové lžíce (nasekané najemno) Olej olivový: 2 polévkové lžíce Máslo: 2 polévkové lžíce Smetana zakysaná: 2 polévkové lžíce Sherry: 2 polévkové lžíce Citrónová šťáva: 1 kávová lžička Tymián: 1 kávová lžička Sůl Pepř Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený) Krůtí prsa: 4 ks (po ca. 150 gr) Paprika červená: 1 ks (očištěná, nakrájená) Potřebujete náčiní: Kastrol Pánev Postup přípravy: Krok 1: Listy špenátu povaříme v kastrolu v osolené vodě asi 1 minutu.Vyjmeme a necháme okapat. Krok 2: Ke špenátu přidáme česnek, pistácie, citronovou šťávu a 0,5 lžičky oleje. Krok 3: Plátky masa jemně naklepeme, okořeníme pepřem a solí, obložíme špenátem a zavineme.Závitky ještě jemně osolíme. Krok 4: Do pánve nalijeme zbytek oleje a osmažíme na něm kousky paprik okořeněné tymiánem a solí.Poté vyjmeme. Krok 5: Do pánve vložíme máslo a masové závitky na něm ze všech stran při nižší teplotě osmažíme. Po ca. 15 minutách smažení dáme stranou. Krok 6: Příprava omáčky: do pánve nalijeme vývar, zakysanou smetanu, sherry, osolíme a prudce povaříme. Krok 7: Závitky servírujeme nakrájené na plátky, přelijeme je omáčkou a podáváme spolu s osmaženou zeleninou. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |