www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Vepřové na kari s ananasem

Marinované vepřové maso, dušené s asijským kořením, v omáčce s kousky ananasu


Čas přípravy: 90 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 436 / 1 porce
Kalorie: 146 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Vepřová plec: 800 g (vykostěná, nakrájená na kousky)
Jogurt bílý: 200 ml (plnotučný)
Ananas: 100 g (čerstvý nebo kompotovaný, nakrájený na kousky)
Olej rostlinný: 2 polévkové lžíce
Česnek : 1 ks (1 stroužek utřený)
Máslo: 20 g
Hřebíček: 2 ks
Zázvor: 1 polévková lžíce (nastrouhaný)
Chilli: 1 ks (paprička)
Paprika pálivá: 1 kávová lžička
Kurkuma: 1 kávová lžička
Kmín římský: 1 kávová lžička
Masala: 1 kávová lžička
Skořice: 1 ks (kousek)
Cibule : 1 ks (nasekaná)
Bobkový list: 1 ks
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec
Mísa

Postup přípravy:
Krok 1: Příprava marinády: do mísy dáme jogurt smíchaný se špetkou soli, částí pálivé papriky a s česnekem. Vmícháme do něj kousky masa, které v jogurtové marinádě necháme asi hodinu proležet.

Krok 2: Do velkého hrnce vložíme máslo a v oleji ho rozehřejeme. Přidáme skořici, bobkový list, hřebíček a několik vteřin za stálého míchání restujeme.

Krok 3: Přidáme cibuli a restujeme za stálého míchání asi 3 minuty.

Krok 4: Do hrnce vložíme maso, zázvor, kurkumu, kmín, zbytek pálivé papriky a chilli papričku.

Krok 5: Po chvíli přidáme nakrájený ananas,případně trochu kompotové šťávy a 500 ml vařící vody. Vše promícháme a dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 80 minut.

Krok 6: Během varu můžeme dle potřeby doplnit trochu vařící vody. Ke konci přidáme koření masala, dochutíme a podáváme. Vhodnou přílohou je rýže.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :