www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Kari s tuňákem

Indická specialita - kari s tuňákem ,ananasem a kokosovým mlékem


Čas přípravy: 75 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 786 / 1 porce
Kalorie: 233 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Tuňák: 600 g (nakrájený na větší kousky)
Ananas: 0.5 ks (očištěný, nakrájený na kousky)
Mléko kokosové: 250 ml
Olej rostlinný: 2 polévkové lžíce
Limetky: 2 polévkové lžíce (šťáva)
Česnek : 1 ks (2 stroužky utřené)
Kmín římský: 1 kávová lžička (celý)
Masala: 1 kávová lžička
Zázvor: 1 kávová lžička (nastrouhaný)
Kari: 1 kávová lžička
Kurkuma: 1 kávová lžička
Koriandr: 0.5 kávové lžičky
Skořice: 1 ks (celá)
Cibule : 1 ks (nasekaná)
Bobkový list: 1 ks
Sůl

Potřebujete náčiní:
Pánev
Velký hrnec

Postup přípravy:
Krok 1: V hrnci na oleji osmahneme cibuli. Po chvilce přidáme římský kmín, masalu a koriandr.Vše promícháme.

Krok 2: Přidáme zázvor,česnek, skořici, bobkový list. Zalijeme 100 ml vody a asi 5 minut povaříme.

Krok 3: Přidáme ananas, kokosové mléko, kari a kurkumu. Mícháme a přivedeme k varu, osolíme a dusíme asi 25 minut pod pokličkou. Pak přidáme citronovou šťávu a dále asi 10 minut vaříme do zhoustnutí.

Krok 4: Vmícháme kousky tuňáka a podusíme dalších 10 minut. Poté pokrm dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je rýže.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :