www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Koláč Neapolitana

Koláč z křehkého těsta s rajčaty, paprikou, mozzarellou a mascarpone, sypaný parmezánem


Čas přípravy: 80 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 975 / 1 porce
Kalorie: 272 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Rajčata : 4 ks
Mouka hladká: 250 g
Vejce: 3 ks
Smetana zakysaná: 150 g
Mozzarella: 125 g (okapaná, nakrájená na plátky)
Máslo: 125 g
Bazalka čerstvá: 4 polévkové lžíce (nasekaná)
Mascarpone: 50 g
Sýr parmezán: 2 polévkové lžíce (nastrouhaný)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Forma na koláč velká nízká
Trouba
Šlehač elektrický

Postup přípravy:
Krok 1: Příprava těsta: mouku, 1 vejce, špetku soli a máslo zpracujeme na tuhé těsto, které necháme asi hodinu v chladu odležet.

Krok 2: Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme, osolíme a necháme odležet, "vypotit".

Krok 3: Těsto vložíme do formy na koláč a 10 minut pečeme v předehřáté troubě.

Krok 4: Formu vyjmeme z trouby, na těsto poklademe rajčata, kousky papriky,mozzarellu, posypeme bazalkou a parmezánem.

Krok 5: Rozšleháme zakysanou smetanu, mascarpone a 2 vejce, osolíme a opepříme a nalijeme rovnoměrně na koláč.

Krok 6: Formu vložíme na asi 40 minut zpět do trouby. Koláč podáváme teplý.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :