Rýžový nákypTradiční moučník ze sladké zapečené rýže, mléka a máslaČas přípravy: 200 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 223 / 1 porce Kalorie: 133 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Mléko: 600 ml Rýže bílá: 100 g Cukr: 30 g Máslo: 20 g Sůl: 0.5 kávové lžičky Muškátový oříšek: 0.5 kávové lžičky Citrónová kůra (1 proužek kůry) Potřebujete náčiní: Mísa žáruvzdorná zapékací velká Trouba |
Postup přípravy: Krok 1: Zapékací mísu vymažeme máslem.Rýži dobře propláchneme pod vodou,necháme okapat a vložíme do mísy. Krok 2: Rýži zalijeme mlékem se špetkou soli a muškátového oříšku.Necháme stát asi 30 minut. Krok 3: K rýži přidáme cukr a citronovou kůru, zamícháme a na povrch poklademe vločky másla. Krok 4: Rýži pečeme dozlatova v předehřáté troubě asi 120 minut.Podáváme horký. Vhodnou přílohou je ovocný kompot. |