Všechny recepty : Pokrmy z kynutého těsta : Česká kuchyně : Náročnější :

Plněné koblihy

Smažené koblihy plněné jahodovým džemem a posypané moučkovým cukrem


Čas přípravy: 50 min
Počet porcí: 16 koblih
Kalorie: 259 / 1 porce
Kalorie: 348 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Plněné koblihy: Smažené koblihy plněné jahodovým džemem a posypané moučkovým cukrem


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Plněné koblihy

Potřebujete potraviny:
Mouka polohruba: 500 g
Džem: 150 g (jahodový)
Cukr moučka: 125 g
Vejce: 2 ks (rozšlehaná)
Cukr: 90 g
Mléko: 90 ml (vlažné)
Voda: 90 ml (vlažná)
Máslo: 30 g
Droždí: 7 g (sušené)
Olej rostlinný (na smažení)

Potřebujete náčiní:
Mísa velká
Hnětač elektrický
Velká pánev
Velká pánev
Vál

Postup přípravy:
Krok 1: Do velké mísy vložíme mouku,máslo, cukr, droždí, vejce, vodu a mléko. Vše zpracujeme elektrickým hnětačem či pečlivě vařečkou do hladkého tuhého těsta.

Krok 2: Do velké vymazané mísy vložíme kouli zpracovaného těsta, které přikryjeme utěrkou a necháme asi 80 minut v teple kynout.

Krok 3: Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme na 16 kousků.Z každého vytvarujeme kuličlu, ze které vyválíme placičku.

Krok 4: Do středu placičky vložíme 1 kávovou lžičku džemu a podobně jako u přípravy ovocného knedlíku těsto nahoře spojíme tak, aby vznikl naplněný bochánek.

Krok 5: Koblihy po naplnění necháme ještě 30 minut pod utěrkou kynout.

Krok 6: Koblihy smažíme na rozehřátém oleji po obou stranách, ne příliš zprudka a natěsno, protože během smažení dále kynou.

Krok 7: Po osmažení koblihy posypeme moučkovým cukrem.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  1.svátek vánoční, zítra Štěpán / 2.svátek vánoční