Plněné koblihySmažené koblihy plněné jahodovým džemem a posypané moučkovým cukremČas přípravy: 50 min Počet porcí: 16 koblih Kalorie: 259 / 1 porce Kalorie: 348 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Mouka polohruba: 500 g Džem: 150 g (jahodový) Cukr moučka: 125 g Vejce: 2 ks (rozšlehaná) Cukr: 90 g Mléko: 90 ml (vlažné) Voda: 90 ml (vlažná) Máslo: 30 g Droždí: 7 g (sušené) Olej rostlinný (na smažení) Potřebujete náčiní: Mísa velká Hnětač elektrický Velká pánev Velká pánev Vál |
Postup přípravy: Krok 1: Do velké mísy vložíme mouku,máslo, cukr, droždí, vejce, vodu a mléko. Vše zpracujeme elektrickým hnětačem či pečlivě vařečkou do hladkého tuhého těsta. Krok 2: Do velké vymazané mísy vložíme kouli zpracovaného těsta, které přikryjeme utěrkou a necháme asi 80 minut v teple kynout. Krok 3: Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme na 16 kousků.Z každého vytvarujeme kuličlu, ze které vyválíme placičku. Krok 4: Do středu placičky vložíme 1 kávovou lžičku džemu a podobně jako u přípravy ovocného knedlíku těsto nahoře spojíme tak, aby vznikl naplněný bochánek. Krok 5: Koblihy po naplnění necháme ještě 30 minut pod utěrkou kynout. Krok 6: Koblihy smažíme na rozehřátém oleji po obou stranách, ne příliš zprudka a natěsno, protože během smažení dále kynou. Krok 7: Po osmažení koblihy posypeme moučkovým cukrem. |