Všechny recepty : Moučníky : Francouzská kuchyně : Jednoduchý :

Čokoládový nákyp

Porce nadýchaného pečeného nákypu z tmavé čokolády servírované ve formičkách


Čas přípravy: 80 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 445 / 1 porce
Kalorie: 287 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Čokoládový nákyp : Porce nadýchaného pečeného nákypu z tmavé čokolády servírované ve formičkách


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Čokoládový nákyp

Potřebujete potraviny:
Mléko: 300 ml
Čokoláda na vaření: 125 g
Vaječný žloutek: 4 ks
Cukr: 60 g
Máslo: 50 g
Mouka hladká: 45 g
Voda: 2 polévkové lžíce
Tresť vanilková (3 kapky)
Vaječný bílek: 5 ks
Cukr moučka (na posypání)

Potřebujete náčiní:
Kastrol
Pánev
Formičky na suflé
Šlehač elektrický
Trouba
Plech na pečení

Postup přípravy:
Krok 1: Do kastrolku nalámeme čokoládu, přidáme trochu vody a mléka. Na mírném ohni zahříváme,mícháme a postupně přiléváme všechno mléko tak, aby čokoláda s mlékem vytvořila jemnou hmotu.

Krok 2: Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a mícháme asi 1 minutu.Pak za stálého míchání připojíme čokoládovou hmotu. Přivedeme k varu a mícháme na hustý krém. Osladíme, přidáme vanilkovou tresť a necháme zchladnout.

Krok 3: Do vychladlého krému zašleháme žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Obě hmoty spojíme.

Krok 4: Formičky vymažeme máslem a rozdělíme do nich připravenou hmotu. Vložíme je na horký plech a pečeme asi 45 minut, až nákyp ve formičkách nakyne a ztuhne.

Krok 5: Upečený nákyp servírujeme horký přímo ve formičkách,vršek pocukrujeme moučkovým cukrem.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Felix, zítra Památka zesnulých