Čokoládový nákypPorce nadýchaného pečeného nákypu z tmavé čokolády servírované ve formičkáchČas přípravy: 80 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 445 / 1 porce Kalorie: 287 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Mléko: 300 ml Čokoláda na vaření: 125 g Vaječný žloutek: 4 ks Cukr: 60 g Máslo: 50 g Mouka hladká: 45 g Voda: 2 polévkové lžíce Tresť vanilková (3 kapky) Vaječný bílek: 5 ks Cukr moučka (na posypání) Potřebujete náčiní: Kastrol Pánev Formičky na suflé Šlehač elektrický Trouba Plech na pečení |
Postup přípravy: Krok 1: Do kastrolku nalámeme čokoládu, přidáme trochu vody a mléka. Na mírném ohni zahříváme,mícháme a postupně přiléváme všechno mléko tak, aby čokoláda s mlékem vytvořila jemnou hmotu. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a mícháme asi 1 minutu.Pak za stálého míchání připojíme čokoládovou hmotu. Přivedeme k varu a mícháme na hustý krém. Osladíme, přidáme vanilkovou tresť a necháme zchladnout. Krok 3: Do vychladlého krému zašleháme žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Obě hmoty spojíme. Krok 4: Formičky vymažeme máslem a rozdělíme do nich připravenou hmotu. Vložíme je na horký plech a pečeme asi 45 minut, až nákyp ve formičkách nakyne a ztuhne. Krok 5: Upečený nákyp servírujeme horký přímo ve formičkách,vršek pocukrujeme moučkovým cukrem. |