Všechny recepty : Studené a teplé polévky : Česká kuchyně : Jednoduchý :

Čočková polévka

Vydatná čočková polévka povařená ve vývaru, se zeleninou, česnekem a bylinkami


Čas přípravy: 60 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 2199 / 1 porce
Kalorie: 394 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Čočková polévka: Vydatná čočková polévka povařená ve vývaru, se zeleninou, česnekem a bylinkami


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Čočková polévka

Potřebujete potraviny:
Vývar zeleninový: 2 l (nebo drůbeží)
Čočka červená: 150 g
Celer řapíkatý: 1 ks (stonek)
Slanina anglická: 80 g (libová)
Brambory syrové: 1 ks
Mrkev: 1 ks
Cibule: 1 ks
Petrželka: 3 polévkové lžíce (nasekaná)
Máslo: 30 g
Česnek: 1 ks (3 stroužky)
Kmín: 1 kávová lžička
Šalvěj: 1 kávová lžička
Bobkový list: 3 ks
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec

Postup přípravy:
Krok 1: Pokrájíme zeleninu, utřeme stroužky česneku a vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu,

Krok 2: Ve velkém hrnci zpěníme máslo, do kterého vložíme mrkev, celer, česnek a cibuli a krátce osmahneme.

Krok 3: Přidáme slaninu, čočku,brambor, bobkový list, šalvěj a kmín a dusíme při mírné teplotě pod pokličkou asi 10 minut.

Krok 4: Přilijeme vývar a vše zvolna za občasného míchání povaříme dokud čočka a zelenina nezměknou.

Krok 5: Z uvařené polévky odstraníme bobkový list, podle chuti osolíme, opepříme.

Krok 6: Každou porci polévky ozdobíme nasekanou petrželkou.


Poznámka: Vydatnost polévky můžeme zvýšit přidáním na kolečka nakrájené uzeniny.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Felix, zítra Památka zesnulých